۱۹ شهریور ۱۴۰۱، ۱۷:۵۳

مدیرکل میراث فرهنگی لرستان خبر داد؛

آغاز مطالعات بافت تاریخی خرم‌آباد/ وجود ۷ محله کهن در شهر

آغاز مطالعات بافت تاریخی خرم‌آباد/ وجود ۷ محله کهن در شهر

خرم‌آباد- مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان از آغاز مطالعات بافت تاریخی شهر خرم‌آباد با مشارکت شهرداری و شورای شهر خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، عطا حسن پور، ظهر شنبه در گفتگو با رسانه‌ها از مطالعات بافت تاریخی شهر خرم‌آباد با ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی با تعامل و همکاری شهرداری و شورای شهر خرم‌آباد خبر داد و اظهار داشت: در راستای مطالعات و ساماندهی بافت‌های تاریخی با رفع موانع و مشکلات موجود طی جلسات مکرر کارشناسی، تعامل لازم بین این اداره‌کل و همکاران شهرداری و شورای شهر برقرار شد.

وی با اشاره به ظرفیت ۲۰۰ خانه تاریخی در قالب بافت تاریخی استان، عنوان کرد: مراحل مزایده چند بنای تاریخی خرم‌آباد در حال انجام است و به زودی به سرمایه‌گذار واگذار خواهند شد که در این راستا خانه «کشفی» نیز جهت بهره‌برداری پذیرایی به سرمایه‌گذار واگذار شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان عنوان کرد: بافت تاریخی شهر خرم‌آباد به مساحت حدود ۸۰ هکتار در مرکز فعلی شهر و در ضلع غربی مجموعه کهن در ارگ تاریخی شهر (قلعه فلک‌الافلاک) واقع شده است و دارای هفت محله کهن به نام‌های زیدبن علی (ع) (دَر آغا)، باباطاهر (دَر بُوتار)، پشت بازار (پش بازار)، درب دلاکان (دَر دِلاکی)، باجگیران (باجگیرِو)، پاسنگر و کلیم آباد (محله‌ی چاغروندها) است.

حسن‌پور افزود: آثار لایه‌های تاریخی و دوره‌های رشد شهر را از دیدگاه معماری و شهرسازی می‌توان به چهار دوره تقسیم کرد که دوره شکل‌گیری هسته نخستین شهر، دوران صفویه، دوره حکمرانان قاجار و دوره مربوط به پهلوی اول بوده و از هرکدام آثار معماری با ارزشی به یادگار مانده است.

کد خبر 5586372

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • رضا IR ۰۱:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۸
      0 0
      درودبر دکتر حسن پور . به امید شکوفایی و شناسانده شدن بیشتر میراث لرستان در زمان مدیریت ایشان.